Overlijdensrisicoverzekering

De overlijdensrisicoverzekering wordt geregeld in een adem met de uitvaartverzekering genoemd, maar is dit eigenlijk wel terecht? En snap je het verschil goed tussen een overlijdensrisicoverzekering en een uitvaartverzekering? Het is namelijk zo dat hoewel deze verzekeringen natuurlijk allebei te maken hebben met overlijden ze totaal verschillend zijn. Omdat de verzekeringen elkaar niet overlappen is het goed mogelijk dat je beide verzekeringen gaat afsluiten.

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Bij een overlijdensrisicoverzekering verzeker je een geldbedrag naar eigen keuze. Dit geldbedrag zal dan vervolgens uitgekeerd worden aan je nabestaanden bij overlijden. Waar een overlijdensrisicoverzekering onder andere in verschilt van een uitvaartverzekering is dat de overlijdensrisicoverzekering een bepaalde looptijd van de verzekering heeft terwijl de uitvaartverzekering gewoon zal blijven doorlopen tot aan overlijden. Dit is bij de overlijdensrisicoverzekering niet het geval. Deze kun je bijvoorbeeld voor 30 jaar afsluiten en er zal dan ook alleen een uitkering van de verzekering volgen als je binnen de 30 jaar looptijd komt te overlijden. Daarbuiten wordt dus niet meer uitgekeerd. Bij een overlijdensrisicoverzekering kun je vaak een geldbedrag tot wel 1 miljoen euro verzekeren.

Uitkering overlijdensrisicoverzekering en uitvaartverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering zal altijd geld uitkeren. Er zijn vervolgens geen vaste regels aan wat je met het uitgekeerde geld mag doen. Bij een uitvaartverzekering is dit anders, want hierbij mag de uitkering uitsluitend voor de uitvaart worden gebruikt en niets anders. Het maakt hierbij dus niet uit of de uitkering in natura of in geld volgt.

Previous post:

Next post: