Uitvaartverzekering en overstappen

Het is over het algemeen niet gebruikelijk om over te stappen van uitvaartverzekering. Niet alleen is het niet gebruikelijk om over te stappen, maar veelal is het ook niet erg handig om te doen. Je bouwt immers geld op door premie te betalen en als je overstapt zal je dus het geld dat je hebt opgebouwd deels kwijtraken. Overstappen is overigens niet onmogelijk, maar veel zal het toch niet voorkomen. Het is veel verstandiger vooraf de juiste keuze te maken, zodat je niet in een later stadium nog wilt gaan overstappen, want met de al betaalde premie is dat dus niet verstandig. Wil je graag goedkoop uit zijn, dan kies je dus beter nu al direct voor de goedkoopste uitvaartverzekering, want dit later doen zal je eerder geld kosten als dat het voordeliger wordt.

Premievrije uitvaartverzekering

Als je een uitvaartverzekering graag wilt stoppen, dan is het waarschijnlijk het beste om je uitvaartverzekering op dat moment premievrij te maken. Wat je namelijk doet als je een uitvaartverzekering premievrij maakt is dat je het betalen van de premie stopzet, maar het deel wat je al hebt opgebouwd met je betaalde premie zal gewoon gehandhaafd blijven bij de verzekeraar. Hierdoor zal dus in elk geval al een deel van je uitvaart worden vergoed door je verzekeraar.

Opzeggen uitvaartverzekering

Het opzeggen van je uitvaartverzekering doe je het best volgens de bovenstaande methode, namelijk door middel van het premievrij maken van je uitvaartverzekering. Het deel wat is opgebouwd blijft dan gehandhaafd en op die manier weet je dus ook precies hoeveel je nog zelf zult moeten gaan sparen om uiteindelijk genoeg geld voor je uitvaart bij elkaar te hebben.

Previous post:

Next post: