En-bloc clausule uitvaartverzekering

In het overzicht zie je de term en-bloc clausule staan en je ziet dus ook dat er meerdere uitvaartverzekeraars zien die hiermee werken. Om te weten of je wel of geen uitvaartverzekeraar wilt die gebruik maakt van de en-bloc clausule is het handig om te weten wat deze clausule precies inhoudt. Uitvaartverzekeraars die de en-bloc clausule hanteren behouden zich het recht voor hun uitvaartverzekering te kunnen wijzigen. Dit kan een wijziging zijn met betrekking tot de premie of met betrekking tot de voorwaarden van de verzekering.

En-bloc clausule voordeel of nadeel?

In feite zal een en-bloc clausule eerder in je nadeel werken dan in je voordeel. Echter moet je wel goed beseffen dat een uitvaartverzekeraar echt nooit zomaar de uitvaartverzekering zal gaan aanpassen in het nadeel van de verzekerden, want dit zal dan juist nadelig uit gaan pakken voor de verzekeraar, aangezien er dan ongetwijfeld een hoop mensen hun uitvaartverzekering zullen stopzetten en misschien wel een overstap zullen overwegen naar een andere verzekeraar.

Wat te doen bij nadelige wijzigingen

Het is absoluut niet zo dat in het geval een verzekeraar wijzigingen doorvoert in jouw nadeel dat je erbij hoeft te staan zonder iets te kunnen doen, want je hebt wel degelijk mogelijkheden als een verzekeraar zoiets mocht doen wat flink in je nadeel uitpakt. Je mag vrijblijvend je uitvaartverzekering stopzetten op het moment dat er wijzigingen die de uitvaartverzekeraar doorvoert nadelig voor je uitpakken. Het zou ook een beetje vreemd zijn als dit niet zou kunnen, want anders zou je nu de goedkoopste uitvaartverzekering afsluiten om geld te besparen en zou een verzekeraar later gewoon haar prijzen omhoog kunnen gooien zonder dat je een kant op kan. Het staat je dus vrij bij nadelige wijzigingen de verzekering stop te zetten of in zijn geheel op te zeggen.

Previous post:

Next post: